Cancerul neuroendocrin, Carcinomul neuroendocrin


cancerul neuroendocrin

FDA a aprobat prima cancerul neuroendocrin pentru o formă rară de cancer digestiv: tumorile neuroendocrine gastro-entero-pancreatice 09 Feb Mihai Dorobantu Food and Drug Administration FDA a aprobat Lutathera, prima terapie cu radionuclizi pentru receptorii peptidici PRRTindicată în tratarea tumorilor neuroendocrine gastro-entero-pancreatice — o formă rară de cancer a tractului digestiv. Lutathera acționează într-un mod similar radioterapiei.

cancerul neuroendocrin

Tratamentul conține molecule cu componenți radioactivi care atacă tumorile neuroendocrine gastro-entero-pancreatice tumori GEP-NET care prezintă receptori pentru somatostatină.

Lutathera poate trata tumorile neuroendocrine gastroenteropancreatice din proenteron, mezenteron și metenteron.

papiloame pe gât și piept papiloma na lingua

Tumorile neuroendocrine pot apărea în țesuturile multor cancerul neuroendocrin, inclusiv ale tractului intestinal, pancreasului și plămânilor. Unii pacienți dezvoltă simptome din cauza secreției excesive de hormoni cauzată de celulele tumorale neuroendocrine, dar alții nu prezintă simptome timp de câțiva ani. Lutathera a fost deja aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului în luna septembrie a anului trecut.

antihelmintic pentru copii până la trei ani tensiunea stresului

Alte articole relevante:.