Vierme buxus, MĂSURI PREVENTIVE


Trebuie sa ai grija la culoarea butasilor, fiind indicat ca acestia sa fie de un verde intens. Mai mult de atat, nu trebuie sa prezinte vatamari sau necrozari la nivelul ramurilor.

Denumire populara: Omida paroasa a buxusului Denumire stiintifica: Cydalima perspectalis sin. Diaphania perspectalis, Glyphodes perspectalis, Palpita perspectalis, Phakellura perspectalis Denumire populara vierme buxus engleza: box-tree pyralid Omida paroasa a buxusului Cydalima perspectalis o insecta deosebit de periculoasa semnalata in Europa in mai in Germania. In Romania omida a fost semnalata pentru prima data in octombrie in partea de NV a Vierme buxus Székely et al. Specialistii www.

medicamente vierme pentru recenzii pentru oameni

Raspandirea speciei se vierme buxus ca s-a facut din Asia-China tara de origine vierme buxus Europa cu ajutorul containerelor de marfa. Adultii zboara si pot contribui la helminthic therapy melbourne raspandire naturala a omizii paroase a buxusului, dar cel mai usor daunatorul se poate raspandi odata cu plantele infestate inca din pepiniera.

grup de alimente platyhelminthes

Descriere — larvele omida paroasa a buxusului Vezi fig. Omizile ataca doar speciile din genul Buxus spp.

Primer diseño y trasplante de Buxus sempervirens bonsai naturalista parte 1 - Bonsai Ecuador

Omizile se hranesc adesea din interiorul tesaturii din panza, frunze, resturi de frunze si ramuri Vezi fig. Omizile paroase consuma ataca specii de Buxus : Buxus sempervirens ; Buxus microphylla, etc.

Anunturi agricole

Atacul omizilor paroase larvelor provoaca pagube insemnate prin defolierea masiva sau vierme buxus totala a speciilor de plante atacate. Biologie: Omida paroasa a buxusului se pare ca are generatii pe an si ierneaza in stadiu de omizi mici protejate de tesatura de matase pe frunze si ramuri, iar primavara isi continua dezvoltarea. Primavara la temperaturi de peste 15 ºC apar fluturii care depun oua pe spatele frunzelor.

Stadiul de ou dureaza zile.

como se transmite el parasito oxiuros

Atacul si semnele atacului: Se fac periodic controale la plantele de buxus in special vierme buxus partea de mijloc, la interior pentru a identifica prezenta  larvelor — omizilor care are loc in intervalul martie-octombrie ,  eventualele depuneri de oua. Atacul este usor de identificat intrucat omizile obisnuiesc sa teasa un cocon din frunze si ramuri chiar pe planta la care se adauga si prezenta excrementelor.

Omida păroasă a buxusului

Plantele atacate se aseamana cu plantele de buxus tunse. Atacul masiv de omizi paroase la buxus poate conduce la debilitarea sau chiar uscarea plantelor atacate. Combaterea omizii paroase a vierme buxus in pepiniere si livrarea de plante libere de daunatori si boli.

papilloma ductale rectal cancer nccn guidelines