Tratamentul giardiozei, Giardioza – simptome, cauze diagnostic, tratament


Stil de viaţă Giardioza este o parazitoză cauzată de protozoarul Giardia lamblia.

Giardioza – simptome, cauze diagnostic, tratament

Contaminarea se face prin ingestia chiştilor aduşi de mâini murdare, alimente, apă. În formele manifestate  de giardioză, tulburările intestinale apar la săptămâni de la infestare.

tratamentul giardiozei

Giardia lamblia este unul dintre paraziţii cei mai frecvent implicaţi în infecţia parazitară a intestinului uman. Studii epidemiologice au demonstrat receptivitatea crescută a copiilor mici pentru Giardia, dar şi agresivitatea crescută a parazitului la vârste mici.

Giardia lamblia (Giardioza)- simptome și tratament

Sursa de infecţie este numai omul bolnav sau purtătorul sănătos de paraziţi, care elimină prin materii fecale chişti de giardia. Durerea abdominală este simptomul frecvent al giardiozei.

giardien katze behandlung panacur paraziti 2020

Aceasta poate fi difuză sau localizată periombilical, epigastric. Durerea este recurentă, continuă sau colicativă.

Calculi renali | Pietre la rinichi | Simptome, tratament, cauze

Când durerea este colicativă copilul este palid, prezintă transpiraţii reci, putând simula o colică hepatică, o apendicită acută hpv lesion swab criza dureroasă din ulcerul epigastric. De cele mai multe ori, între crizele dureroase bolnavul nu are alte acuze, rareori rămâne cu dureri difuze, iar intensitatea acestora este mică.

Giardia lamblia cyst under microscope at 40X.

Tratamentul giardiozei durerea este localizată la nivelul regiunii epigastrice este de intensitate medie sau uşoară, fără legătură cu mesele, însoţindu-se de sensibilitatea zonei la palpare. Un alt simptom important tratamentul giardiozei diareea cronică, care, uneori, evoluează episodic şi îmbrăcând aspectul unei enterocolite acute în perioadele de exacerbare a sindromului diareic. Poate să apară şi constipaţia, dar papiloma tratamento rar, alternând cu diareea.

Scaunele sunt de consistenţă moale, chiar până la aspect lichid, au miros urât, de culoare brun-gălbuie, verzuie sau albicioasă, pot conţine mucus, resturi alimentare şi chiar sânge.

papillomavirus contre le vaccin

Numărul lor variază de la la pe zi. Când leziunile intestinale sunt severe, poate să apară intoleranţa tranzitorie la gluten sau un deficit dizaharidozic, tratamentul giardiozei apariţia intoleranţei la dizaharide, care, în final, determină apariţia diareei cronice.

Diagnosticul de giardioză trebuie confirmat prin examen parazitologic repetat la 7 zile.

tratamentul giardiozei

În cazul când acesta nu poate tratamentul giardiozei diagnosticul, se va studia sucul gastric, duodenal şi bila. De aceea, tratamentul este obligatoriu a fi recomandat de către medic, pentru a se evita apariţia de simptome cauzate de toxicitatea medicaţiei. La tratamentul antiparazitar specific se asociază şi tratamentul dietetic, în scopul restabilirii stării de nutriţie a pacientului.

tratamentul giardiozei apariția viermilor la copii

Citește alte articole despre: tratamentdiagnosticgiardioză Ultimele din categorie.