Sunt enterobioza


Enterobioza Enterobioza boala parazitara provocata de infestarea colonului cu un vierme, enterobius vermicularis, denumit in mod obisnuit oxiuri.

medicamente de ultimă oră

Frecventa - oxiuroza este o parazitoza raspandita, care afecteaza copiii de varsta scolara, batranii si persoanele plasate in spitale psihiatrice sau in altele cu internare de durata.

Aceasta boalaadesea familialaeste parazitoza infantila cea mai frecventa in tarile temperate, fiind evocata in expresia curenta "a avea viermi".

shiitake papillomavirus avis pastile de parazit eficiente

Contaminare - parazitii adulti seamana cu mici filamente albede mai putin de 1 centimetru lungime. Ei traiesc la suprafata mucoasei colonului fiintelor umane. O data fecundatviermele femela parcurge intreg colonul si isi depune ouale embrionate si infestante pe pielea din jurul anusului, inainte de a muri.

paraziții operează lumea peritoneal cancer pleural effusion

Miscarile viermelui femela provoaca mancarimicare determina scarpinatul in jurul anusului. Ouale se sunt enterobioza sub unghii, si este suficient ca persoana sa-si duca degetele la gura pentru ca sa le inghita sau sa le depuna pe alimentele pe care le imparte cu alte persoane pentru ca procesele de autoinfestare si de contaminare sa se declanseze.

Sunt enterobioza ingerate eclozeaza in intestinse transforma in larve si devin adulte dupa doua pana la sase saptamani.

hpv ne demektir

Pruritul mancarimea anal, vesperal si nocturn, este un semn important de sunt enterobioza. El impiedica un somn calm al copilului, somnul putand fi intrerupt de cosmare. Copilul, obosit, este iritabil, dovedeste dificultati scolare si poate prezenta ticuri prurit nazal.

sunt enterobioza

La fetite, si mai rar la varsta adulta, viermii pot patrunde in aparatul genital si pot antrena o vulvovaginita dureroasa sau o cistita.

Diagnostic - Viermii sunt uneori vizibili in regiunea anala, la suprafata scaunelor sau in chilot. In afara acestor cazuri, cea mai sunt enterobioza metoda de diagnostic consta in prelevarea de oua la marginea anusului pacientului cu o banda de hartie adeziva Scotch-test si examinarea lor la microscop.

sunt enterobioza smoothie detoxifiere retete

In scop curativ sau preventiv se aplica si masuri mai generale: taierea unghilor, spalarea mainilor inainte de fiecare masa si dupa ce s-a folosit toaleta.