Malarie plasmodică.


Definiție și simptome[ modificare modificare sursă ] Malaria este o malarie plasmodică infecțioasă transmisă de țânțar la oameni și animale, cauzată de protozoare parazitare un tip de microorganism unicelular de tipul Plasmodium.

malarie plasmodică medicament pentru paraziți gastrici

În cazuri grave, aceasta poate cauza piele îngălbenităconvulsii, comă sau deces. La acele persoane care nu au fost tratate în mod corespunzător, boala poate recidiva câteva luni mai târziu. Această rezistență parțială dispare după câteva luni și până la câțiva ani, dacă nu există o expunere continuă la malarie.

Prin această înțepătură, paraziții din saliva țânțarului sunt introduși în sânge. Există cinci malarie plasmodică de Plasmodium care pot infecta cu malarie și aceasta poate fi răspândită de către oameni.

Malaria — ce este, cum se manifestă, prevenție Ce este malaria? Malaria este o boală infecţioasă frecvent întâlnită în multe zone malarie plasmodică şi subtropicale și constituie o problemă prioritară de sănătate publică, situându-se printre primele cinci boli care au impactul cel mai înalt la mortalitatea globală. Este cea mai răspândită afecţiune în zonele tropicale şi cea mai frecventă boală de import în zonele nonendemice. În lipsa măsurilor corespunzătoare de prevenire şi tratament, malaria poate evolua către deces. Agentul patogen al malariei a fost descoperit în anulîn Algeria, de către medicul francez Alphonse Laveran.

În ciuda nevoii, nu există niciun vaccin eficient, deși eforturile de a crea unul sunt în desfășurare. Boala a dezvoltat o rezistență la câteva medicamente antimalarice; de exemplu, P.

cancer vezica urinara evolutie

Organizația Mondială a Sănătății estimează că, în anulcazurile de malarie s-au ridicat la un număr de milioane. Se estimează că, în acel an, boala ar fi cauzat decesul a între Diferite categorii ale cașexiei provocate de malarie.

hpv cancer in throat symptoms

Edeme cauzate de protozorul parazit. Timbru din Mexic ce prezintă țânțarul Anopheles.

Extras din Ghidul O.