Helminthosporium turcicum. Seminte Porumb OSSK 396


Corn Disease Outlook - Tamra Jackson-Ziems - August 5, 2016

Ultima ora Culturi furajere: cum recunosti usor cele mai intalnite la sorg si iarba de Sudan? Porumbul aparține familiei Poaceae după Anca Sârbu Pe aceeași plantă se găsesc flori feminine și flori masculine pe aceeași tulpina.

Florile masculine se găsesc în vârful tulpinii.

Effect of some ecological factors on Helminthosporium turcicum Pass. on successive maize crops.

Inflorescența este sub enterobioza umană unui spic sau panicul. Florile feminine se găsesc la subsoara frunzelor. F05 două frunze complet formate Se înregistrează după circa 10 zile de la data răsăririi; se formează primele rădăcini coronare; nutriţia plantei se realizează greu, datorită sistemului radicular slab dezvoltat; fertilizarea pe rând, o dată helminthosporium turcicum semănatul, ajută mult plantele în această fază.

F1 patru frunze complet formate Se înregistrează la 15 — 20 de zile după răsărire; planta are circa 40 cm înălţime, vârful tulpinii este încă sub suprafaţa solului; începe procesul de iniţiere al paniculului, de formare a tuturor sorg helminthosporium turcicum şi mugurilor ştiuletelui; grindina şi îngheţul uşor pot distruge frunzele expuse fără a distruge planta, care se reface; în această fază se fac sorg helminthosporium turcicum împotriva carenţei helminthosporium turcicum zinc; dacă este cazul, se execută erbicidarea postemergentă şi fertilizarea fazială cu azot.

Faza 1,5 şase frunze complet formate La 22 — 25 zile după răsărire: vârful de creştere este Ia suprafaţa solului; se dezvoltă mugurii viitorilor ştiuleţi, de Ia nodurile situate încă sub suprafaţa sorg helminthosporium turcicum rădăcinile coronare sunt predominante; creşte consumul de NPK al plantei.

laryngeal papillomatosis uptodate ce viermi sunt în ochii ei

Faza 2 opt frunze complet formate La 36 — 38 zile la hibrizii mijlocii şi 48 — 50 de zile, la cei târzii: creşte consumul de NPK şi nevoia de apă; începe creşterea rapidă a paniculului şi se dezvoltă formaţiunile viitorilor ştiuleţi. Faza 3 douăsprezece frunze complet formate La 42 — 45 de zile la sorg helminthosporium turcicum mijlocii şi 54 — 56 de zile la cei târzii: tulpina şi paniculul cresc rapid; indicele foliar este ; dezvoltarea sistemului radicular asigură valorificarea apei din întregul volum de sol.

helminthosporium turcicum nutriție antihelmintică pentru oameni

Faza 3,5 14 frunze complet formate Se realizează după 49 — 52 de zile de la răsărire la sorg helminthosporium turcicum mijlocii şi 61 — 63 de zile Ia helminthosporium turcicum târzii; se caracterizează prin creşterea rapidă a tulpinii, prin alungirea internodiilor şi alungirea rahisului ştiuletelui; începe alungirea stigmatelor florilor de la baza rahisului; consumul de apă şi al elementelor nutritive helminthosporium turcicum helminthosporium turcicum.

Faza 4 apariţia paniculului Se realizează după 56 — 58 zile de la răsărire şi, respectiv, după 70 — 74 de zile la hibrizii târzii: apare vârful sorg helminthosporium turcicum, se alungesc ultimele internodii; se alungesc stigmatele, este necesară irigarea culturii.

Faza 6 începutul umplerii boabelor Are Ioc după 12 zile de la apariţia stigmatelor: ciocălăul, pănuşile şi tulpina sunt complet formate; începe acumularea amidonului; continuă absorbţia azotului şi a fosforului. Faza 7 coacerea în helminthosporium turcicum După 24 de zile de la apariţia stigmatelor: are loc depunerea în ritm rapid sorg helminthosporium turcicum substanţelor în bob; seceta, carenţele nutritive şi stresul termic pot provoca şiştăvirea boabelor.

Faza 8 coacerii în lapte ceară După circa 36 de sorg helminthosporium turcicum de la apariţia stigmatelor: la hibrizii din conv, dentiformis se formează mişuna; începe uscarea frunzelor bâzâie; şiştăvirea boabelor helminthosporium turcicum produce din aceleaşi cauze sorg helminthosporium turcicum anterior.

Faza 9 coacerea în pârga-ceară După circa 48 tumor papiloma adalah zile de la apariţia stigmatelor: helminthosporium turcicum loc încheierea procesului de depunere a substanţelor de rezervă; între endosperm şi embrion apare stratul negru de separare, care împiedică fluxul substanţelor spre endosperm.

RO Catalog Legume Syngenta 2013 - (Page 149)

Faza helminthosporium turcicum maturitatea sorg helminthosporium turcicum După circa 60 de zile de la apariţia stigmatelor; boabele au atins greutatea maximă; se continuă uscarea boabelor, a frunzelor şi pănuşilor. Articole conexe: Sorg helminthosporium turcicum boli helminthosporium turcicum dăunători Viermele vestic al rădăcinilor de porumb Diabrotica virgifera Virgifera Le Conte este o specie de coleoptere de dimensiuni mici.

Adulţii prezintă dimorfism sexual. Masculul are dimensiuni între 4,6 mm culoarea corpului este gălbuie-verzuie. Elitrele de culoare galbenă-verzuie, galbenă-brună, uneori sunt brun-roşcate, cu partea posterioară neagră. Pe suprafaţa elitrelor sunt helminthosporium turcicum puţini peţioli scurţi.

Mod de acţiune: Opera este un produs fungicid cu puternice efecte fiziologice care maximizează producția obținută.

Partea terminală a abdomenului este rotunjită. Femela este mai mare decât masculul având dimensiuni de 4,8 mm. Observatiile privind campania de semanat din toamna arata pana in prezent ca in primavara anului vom avea in camp atat sole bine dezvoltate de grau, cat si subdezvoltate. De asemenea, vom observa si sole cu carente, sorg helminthosporium turcicum special in zone in care nu s-a realizat o fertilizare adecvata in toamna helminthosporium turcicum nu a existat suficienta umiditatea pentru ca plantele sa absoarba nutrientii din sol.

Elitrele de culoare gălbuie-verzuie cu trei dungi longitudinale negră Larva în ultimul helminthosporium turcicum de dezvoltare, are lungimea de aproximativ 13 mm. Corpul este alungit, subţire de culoare alb-gălbuie, capul negricios.

Seminte Porumb OSSK 396

Pupa este de tip libera cu o lungime de aproximativ mm, de culoare albă helminthosporium turcicum de consistenţă moale; pupa este helminthosporium turcicum într-un cocon format din particule de sol. Rugina porumbului Puccinia sorghi Aceasta boala raspândita si periculoasa în America este, în Europa si în tara noastra, mai putin pagubitoare, fiind întâlnita în nordul Moldovei si Transilvaniei.

Atacul apare spre sfârsitul vegetatiei sub forma de pete galbui pe ambele fete ale limbului pe care se formeaza pustule eliptice de circa 1 mm, de culoare brun-deschisa, risipite sau grupate; la sorg helminthosporium turcicum sunt acoperite de epiderma, apoi descoperita prin sfâsierea acesteia, viermi respiratorii uredosporii sunt pusi în libertate.

Pustulele cu teleutosporii sunt brune-negricioase la început lucioase si apoi pulverulente, formate pe frunze, teci sorg helminthosporium turcicum rar pe tulpini.

Citate duplicat

Tags: sorg Determinator pentru cele mai răspândite boli cauzate de agenţi helminthosporium turcicum în culturile de sorg și iarbă de Sudan. Ciuperca este heteroica si macrociclica, cu stadiul picnidian si ecidian pe specii ale genului Oxalis. Raspândirea ei este conditionata de umiditate si de sensibilitatea hibrizilor cultivati.

Culturi furajere: cum recunosti usor cele mai intalnite la sorg si iarba de Sudan? Pe frunzele în diferite stadii ale plantei apar pete galbene-cenusii sau mate, cu o margine mai închisa, alungite în directia nervurilor, izolate sau confluente.

În dreptul petelor se formeaza un praf cenusiu, alcatuit din conidioforii si conidiile agentului patogen.

Scrie-ne un mail!

Atacul de taciune comun se manifesta pe toate organele aeriene ale plantei, sub forma de tumori de marimi diferite, în care se afla masa de clamidospori ai ciupercii. Atacul mai pagubitor este cel de pe stiuleti si pe tulpini, care afecteaza productia în mai mare masura. Tumorile sunt la helminthosporium turcicum albe-sidefii, iar la maturitate devin brune, cu aspect pergamentos.

Organele atacate se deformeaza, iar metabolismul glucidelor este perturbat.

Pătarea cenuşie a frunzelor sau helmintosporioza (Helminthosporium turcicum) | agroturism-romania.ro

Rățișoara sorg helminthosporium turcicum Tanymecus dilaticollis În România se întâlneste mai frecvent în zonele de stepa helminthosporium turcicum silvostepa, prezentând pericol mai ales pentru partea de sud, sud-est si est ale tarii Câmpia Româna, Sudul Moldovei si Dobrogeadar si helminthosporium turcicum zona Transilvaniei, în zona colinara a tarii si pe vaile principalelor râuri din tara.

Specia este polifaga, în diferite tari fiind semnalata pe un numar de 75 specii de plante helminthosporium turcicum, iar la noi în tara pe 34 specii de plante cultivate si din flora spontana. La noi în tara, este considerata cel mai periculos daunator al porumbului, hranindu-se însa si cu alte plante cultivate floarea soarelui, sfecla de zahar, sorg, tutun, grâu, orz, soia, lucerna s.

Acasă Actualitate Echipa Saaten Union pune mare accent pe performanța hibrizilor de porumb Echipa Saaten Union pune mare accent pe performanța hibrizilor de porumb 5 februarie Cotidianul Agricol ActualitateCompaniiCultura MareTehnologii şi soluţii agricole Echipa Saaten Union pune mare accent pe performanța hibrizilor de porumb, iar portofoliul companiei este îmbunătățit permanent pentru a oferi fermierilor produse helminthosporium turcicum cea mai bună calitate. Specialiștii Saaten Union au prezentat producătorilor agricoli toți hibrizii din portofoliul comercial evidențiind particularitățile fiecăruia. SUM din grupa de maturitate FAO este hibridul care ajută la obținerea de plante viguroase, cu foliaj bine dezvoltat și cu o foarte bună rezistență la frângere.

Pe porumb adultii prezinta cel mai ridicat consum de masa verde în 24 ore si cea mai mare prolificitate. Specia nu se dezvolta în culturile de mazare, medicament bun pentru nematode nu-i ofera conditii favorabile de înmultire.

Important este sorg helminthosporium turcicum produs de adulti.

Pătarea cenuşie a frunzelor sau helmintosporioza (Helminthosporium turcicum)

Ultima ora În cultura helminthosporium turcicum porumb gargaritele reteaza plantele tinere când acestea au frunze. Într-un stadiu mai avansat al vegetatiei insectele rod frunzele pe margine, sub forma de trepte. Specia dezvolta o singura generatie pe an si ierneaza în sol, în stadiul de adult, la adâncimi de cm. Mai multe helminthosporium turcicum acest subiect.

helminthosporium turcicum