Dermatita herpetiforma


Tratament Dermatita herpetiforma sau boala Duhring este o manifestare cutanata asociata dermatita herpetiforma boala celiaca intoleranta la glutenproducind o eruptie cronica caracterizata prin aparitia de veziculepapule si leziuni urticaria -like.

papillary lesion on uvula

Afectiunea apare la pacienti intre de ani si este rara la negri si asiatici. Este asociata cu sensibilitatea la gluten, o proteina care se gaseste in griu, cu dermatita herpetiforma de Ac IgA. Antiinflamatoarele nesteroidiene pot exacerba boala.

esophageal papillomatosis treatment

Virusul herpes nu cauzeaza aceasta afectiune, desi este sugerat de denumire. Eruptia este determinata de combinarea glutenului din dieta cu IgA, impreuna intrind in sistemul sanguin,coagulind in vasele mici si atragind neutrofilele, care vor elibera mediatori ai inflamatiei activind cascada complementului.

Fiind o dermatoză cronică, aceasta este caracterizată de un anumit specific al erupțiilor cutanate ce apar la nivelul pielii. Leziunile în cazul DH pot fi de trei tipuri: vezicule, bule sau papicule urticariene, toate dintre acestea fiind configurate herpetiform.

Iodul este necesar pentru reactie, de aceea persoanele bolnave trebuie sa evite sarea iodata. Unele persoane prezinta intoleranta la gluten si dermatita herpetiforma, altele doar una dintre afectiuni.

hpv antigen definition

Diagnosticul necesita cel putin o biopsie a pielii si citeodata teste de singe pentru a determina Ac anti-gliadina. Odata confirmat diagnosticul, tratamentul este pe toata durata vietii.

familial cancer explained bacterii exudat faringian

Eliminarea completa a glutenului din alimentatie este eficienta, dar ameliorarea simptomelor dureaza citeva luni. Dapsona este un medicament care imbunatateste conditia clinica a bolnavului in citeva zile, dar are efecte adverse severe.

pancreatic cancer ct scan

Simptome Vezicule mici apar progresiv pe fetele extensoare alearticulatiile mari, simetric, pe ceafa si spate. Inainte de a se forma zona este pruriginoasa, palmele si talpile nu sunt afectate. In evolutie se rup si se cicatrizeaza in saptamini, in acelasi timp cu altele noi care continua sa erupa.

Dermatitis Herpetiformis

Este o boala cronica cu perioade de activitate si remisiune.