Ciuperci zacusca. Zacuscă de ciuperci. Două cele mai bune rețete de zacuscă făcută în casă
Se coc până se înegresc. Se pun într-un vas, se presară cu sare și se acoperă cu un capac. Se curăță ardeii de coajă, de semințe și de cotor. Se toacă mărunt, de preferat manual. Ciupercile se spală și se toacă cubulețe, dar nu foarte mărunte.
Ceapa ce toacă mărunt ciuperci zacusca se călește în ulei. Se lasă aproximativ 10 minute la călit și apoi se adaugă ciupercile și se lasă 25 de minute, până scade bine. Se adaugă ardeii tocați cu tot cu zeama pe care o lasă și adăugați și foile de dafin care dau o aromă minunată în zacusca de ciuperci După minute adăugați și bulionul și ciuperci zacusca lăsați pe foc, să fiarbă, aproximativ 1 oră, amestecând tot timpul pentru a nu se prinde.
Mod de preparare zacusca de ciuperci:
După o oră se adaugă usturoiul zdrobit, ardeiul iute nu este obligatoriu sa-l folosițisare și piper. Se pune zacusca de ciuperci în borcane sterilizate și se învelesc în pături pentru a se răci treptat. Cum sterilizăm borcanele pentru zacuscă Pe foc.
Urmărește-mă pe JamilaCuisine sau tag jamilacuisine!
Spală borcanele cu apă și detergent, clătește-le bine și apoi așază-le într-o cratiță mare, pe fundul căreia ai pus un șervet curat.
Lasă să fiarbă apa cam 10 minute, stinge focul ciuperci zacusca apoi lasă-le încă minute. Se scot pe un șervet curat.
În tava de la cuptor, spălate bine, cu gura în sus. Le lași cam de minute fără capacela de grade, apoi le scoți cu tot cu tavă și le poți umple cu produsul fierbinte.
Capacele le vei spăla cu apă fierbine și apoi le vei șterge cu un șervet curat. La cuptorul cu microunde. Cuptorul cu microunde sterilizează imediat.
Sunt suficiente două minute ca un borcan să fie steril. Doar că nu poţi pune prea multe borcane în cuptorul cu microunde.
Capacele se sterilizează separat, în apă care fierbe. Sterilizarea în mașina de spălat vase, pentru cine are.
Se așază borcanele și se aplică un ciclu scurt de spălare cu detergent, ciuperci zacusca se alege un papilomele sunt multe mici de spalăre la temperaturi mari, de 65°° fără a adăuga detergent.
Mod de preparare zacusca de ciuperci:
Este cea mai comodă metodă și are avantajul că se pot steriliza recipientele împreună cu capacele lor. Citește și: Cum se prepară cea mai simplă zacuscă de vară!
Zacuscă de dovlecei Tendințe pe www.